Asfalt 1997-1

     
   
Terug naar Archief 


  • Via scholing naar omslag in denken
    L. Middelkoop; Voorzitter "Het Zwarte Corps"

  • Gladheid ZOAB bij ijzel onder controle
    Ir. Hernandez; RWS-DWW
    Ir. D.J. Verburg; RWS-DWW

    Bestrijding van gladheid ontrekt zich voor het overgrote deel aan de waarnemingen. Slechts de laatste fase, het uitrukken van strooiwagens is zichtbaar. Het proces van waarnemingen en beslissingen dat daaraan voorafgaat is complex. Metereologische waarnemingen worden gekoppeld aan metingen van temperatuur en luchtvochtigheid. De kennis en ervaring die in de loop van decennia over de kans op gladheid is opgebouwd, is vastgelegd in de "Richtlijn gladheidsbestrijding". Ook de ervaringen met ZOAB zoals opgedaan tijdens de winter 94/95 zijn in de richtlijn verwerkt. De winter van 96/97 heeft aangetoond dat de gladheidsbestrijding van ZOAB onder controle is.

  • Beter inzicht in vervormingsgedrag
    P.C. Hopman; TU-Delft
    M. Moenial; TU-Delft
    M. Oosterveld; TU-Delft

    De groeiende verkeersbelasting vereist meer kennis over het vervormingsgedrag van asfalt. Twee modellen van spoorvorming zijn ontwikkeld om het vervormingsgedrag te voorspellen. Met het programma VEROAD blijkt het mogelijk de permanente deformatie te berekenen. Een systematische aanpak van het mengselontwerp, gebaseerd op het visco-elastische gedrag van asfalt komt binnen handbereik.

  • Vrachtautoroute Lage Weide
    A.W. Brugwal; Projectleider IBU, Gemeente Utrecht
    Ir. W.M.W. Don; KWS

  • Symposium "Bitumen en asfalt"

  • Tuincentrum "Twenthe Plant"

  • Werk van de leden
    Kon. Wegenbouw Stevin - Asfaltklinkers Zadelstraat Utrecht

  • Automatische besturing afwerkmachines

    De automatische hoogteregeling is een stap in de richting van de automatische besturing van afwerkmachines. Bij verschillende werken heeft Rijkswaterstaat gebruik gemaakt van het geautomatiseerde systeem waarin meetgegevens als dwars- en langsprofiel van de weg via het ontwerp zijn gekoppeld aan de uitvoering. Het resultaat leidt duidelijk tot kwaliteitsverbetering.

  • Asfalt in de waterbouw; geen milieu-effecten door uitloging

    Het gebruik van asfalt in de waterbouw gaat terug tot ver voor onze jaartelling. Ook de Nederlandse kust kent talrijke toepassingen. Uit een literatuurstudie blijkt dat noch ten aanzien van de vegetatie noch ten aan zien van fauna melding gemaakt wordt van negatieve milieueffecten. De studie leidt dan ook tot de conclusie dat vanuit milieuhygiënische oogpunt asfalt in de waterbouw uitermate geschikt is.

  • Technische Commissie Milieu, Veiligheid en Gezondheid

  • Asfalt en gezondheid

    De Europese asfalt- en bitumenindustrie wil via epidemiologisch onderzoek ook de laatste twijfels wegnemen over vermeende risico's over de gezondheid van werknemers in de asfaltbranche.

  • Gyratorworkshop

    De mechanische eigenschappen van de gyratorproefstukken (met name de weerstand tegen vervorming) hebben een zeer goede relatie met de mechanische eigenschappen van proefstukken uit de weg. Er wordt verslag gedaan van de in december te Nantes gehouden workshop om de verschillende apparaten optimaal af te stemmen op de behoeften van de gebruikers.




 



    contactsitemapdisclaimer